miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Kulturkrock!

Denna måndag på labbet. Gemensam lunch tillsammans med hela gänget, där varje land bjöd på någon maträtt/efterrätt som de tycker väldigt mycket om! Det fanns så mycket mat, efterrätt och gemenskap! Sjukt mysigt!
De kinesiska tjejerna Feng och Xiaoyu bjöd på Rice Cake och Tofu. STARKT ska det vara, shit! Vissa som åt Tofu som Xiaoyu hade gjort hostade jättemycket och blev helt röda i ansiktet. Helt otroligt! Mesiga Frida vågade inte ens prova den, med tanke på att Johan, som gillar starkt, inte klarade maten utan att svetten rann vid tinningarna!
Rice caken var också stark, men denna vågade jag mig på. Rice cake är gjort av pulveriserat ris som man blandar med mjöl och skär i skivor... Skumt!
Johan tyckte rice cake var mesig, han säger att jämförelsevis var rice caken som riskakor och tofun som att äta chilipulver direkt ur kryddpåsen! (Ja, jag gillar INTE stark mat!)
Det svenska gänget, det stora järngänget bestående av Sara, Peter, Johan och Frida, bjöd på ärtsoppa och tacopaj. Sara stod för den försvenskade pajen, som även den var stark men helt klart smakade svensk-mexicanskt. Tacokryddpåse med köttfärs och gräddfil! Jättegod och lyckad rätt! Johan och Frida gjorde den hemmalagade ärtsoppan, som faktiskt gick hem hos alla, speciellt hos cubanerna. Det passade tydligen deras mat väldigt bra, vilket var roligt. 
Cubanerna, Rene och Marta, stod för kött, sallad och efterrätt. Intressant kombination. Jag ska börja göra Renes sallad, helt underbar, den bestod av jordgubbar, tranbär, fikon, ruccola, gurka och isberg. Så friskt god! För övrigt fick vi stekt fläsk och även efterrätten guava shells med cream cheese, allt överröst med sirap... Såååå sött, men ett perfekt avslut! 
Våra labkamrater är helt underbara! Vi har varit här i en månad drygt nu, och det känns verkligen jättebra! Vi trivs som smöret i pannan! Kommer dock inte orka äta såna här gemensamma luncher varje måndag....
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: