miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time

Varje onsdag från och med idag kommer vi att testa en varmrätt och en efterrätt/snacks. Vi testar något som har med USA att göra, som förknippas med USA eller/och som finns här i Miami. Har ni tips på vad vi borde testa, kommentera! Vi testar allt! Betyg ges på skala 1-5, där 5 är bäst.
 
Så, vad har vi testat idag?!
Varmrätt: Fried chicken with soursweet rice
Rätten ses ätas av många i Miami, det är nog det man ser flest köpa om man sneglar på andra i kassakön på Publix. Köps varma eller frysta. Vi köpte varma, för att det sägs vara godast. Friteringen är 1 cm tjock, vilket är för mycket. Dock är friteringen krispig, vilket är gott. Serveras med ris samt en konstgjord och osmaklig sweet sour sås (smakar sötare och äckligare än den svenska). 
Betyg: 3 av 5
Efterrätt: Strawberry and Banana Jello
Ska provas av alla som är i USA. Hur kul som helst att göra och cool att peta på, den lixom vibrerar hur länge som helst. Finns inga spår av banan eller jordgubb i den, det enda som finns är gelatin och artificiella smaker. Man äter vidare bara för att det känns så roligt dallrigt på skeden och för att den geléar sig i munnen. Ätbart men absolut inte gott.
Betyg: 1 av 5
 
Så, vad ska vi testa här näst? Någon som har en utsökt idé? Ngt ni sett på tv?
 

Veckans kap!

Vi har nu varit här i en vecka. Första veckan av shopping har innehållit många både bra och dåliga köp. Här finns många konstiga, fascinerande, fula och bra grejor som vi inte har i Sverige. Här kommer de tre som vi anser vara kapen denna vecka.
Fridas tre kap.
1. Bikini från Victoria's Secret. En försenad julklapp från Johan. Har väntat länge på att köpa ny bikini och nu var det helt klart värt det. Som en skattjakt att vara på Victoria's secret. Bikinin kostade 35 dollar. 

2. Mjölk! Vattnet här smakar uräckligt. Mjölken däremot smakar lika himmelsk som Arla. Så, inte undra på att jag tycker mjölken är så underbar. Att tillägga är att man köper dem i 4 liters-dunkar, och mjölken håller i en månad. Men, mjölken tar ändå slut hela tiden hemma hos oss...
 
Här har vi en tävling för er:
Gissa hur mycket mjölk jag har druckit sedan vi kom hit? (på en vecka). 
Svaret kommer snart!
 
3. Keps. Med denna gassande sol på dagarna är det helt nödvändigt med en keps. Passar bra till aktiviteter som maratonlöpning, lerkastning och strandpicknick. Kostar endast 10 dollar och är värd sitt skydd mot solsting. 
Johans tre kap. 
1. Affisch till lägenheten! Affischer här kostar endast 1 dollar! Veckans kap!! Om man tycker om manga.

2. Vibram fivefingers! Vet inte om barefoot running är min grej men klart värt att prova, speciellt när de här kostar runt 300 kr. I Sverige är de betydligt dyrare (runt 1000-lappen). Känns som strumpor med hård sula. Ni borde prova!
3. University of Miami-tröja! Skön T-shirt att ha på lugna kvällar. Bra för att kunna skryta med. Pris endast 15 dollar.

Vilken imponerande utsikt!

För mig, som aldrig varit i en sån här stor stad tidigare, är denna bild helhäftig. 
Gissa var vi bor?!
I en helhäftig stad,
nästan så nära Atlanten man kan komma,
väldigt högt upp!
 

Miami Half Marathon 2013

Denna tävling har fått ett unikt deltagande. Från ett land som inte deltagit innan, från befolkning som inte är vana att springa i 30 graders värme och gassande sol. Det är Frida och Johan som gjort något unikt idag. 
Jag kan stolt säga att jag, trots inte en enda kilometer sprungen sedan Lidingöloppet förra året, tagit mig igenom 21.0975 kilometer (13.1094 miles) i gassande sol. Loppet startade redan klockan 6.15 på morgonen, men redan då över 20 grader varmt. Tur för oss att vi är jetlaggade fortfarande - att gå upp tre på morgonen är inga problem.
Jag rekommenderar att uppleva en ny stad på detta sätt - de har stängt av hela staden för bilar, så du kan ta dig fram utan att vara rädd för att bli överkörd, du hinner uppleva och se mycket - det går inte så fort framåt, du blir solbränd på en och samma gång. Hur bra som helst!
 
Och.... du får tyyp COOLASTE medaljen ever! Check it out and be jealous!
 
Nya äventyr väntar! Nu väntar pool och träningsvärk! :(
 
 

MIAMI BEACH

Den berömda stranden. 13 kilometer lång sandstrand med filmernas turkosa vatten och salthalt som gör att du flyter hur bra som helst. Här var vi idag. Helt underbart!
En varm dag med 27 grader, solklart på himlen tillsammans med mysig pannkakspicknick. Stranden helt småckad med folk. Helt otroligt att Johan lyckades ta bilder utan någon främling i något hörn.
Bilden ovan representerar Johan, då han är mer svårfångad på bild än en amerikansk mås.
 
Inte nog med det, vi lyckades få tag på nummerlappar till Miami marathon imorgon!
Läs imorgon, så får ni reda på den coola upplevelse vi ska vara med om!

Första dagen på labbet!

 
Pirrigt idag. Vi har träffat vår handledare, och fått introduktion på labbet med planering för vår tid där. Först två veckor träning i labtekniker - helt och hållet nödvändigt. Skönt med bara 3 tågstationer dit, bara 15 minuter. Våra kollegor för denna termin är två spanjorer, två kineser och tre svenskar; alla hur hjälpsamma som helst. Vår handledare är svensk och har bra koll på vad vi ska göra, vilket är skönt! Detta kommer att bli en bra tid i Miami. 
 
Här är en försmak på vad vi ska jobba med, någon som ser vad det är?

Här ska vi bo!

Här har vi vår fina lägenhet, där vi ska bo i hela fem månader. Se hur lyxigt vi har det!
En tvåa på sjunde våningen centralt i Brickell. Vi har ett sovrum, kök/vardagsrum och badrum med badkar! På våningen nedanför oss finns pool, varm jacuzzi och stort gym. Här kommer bilder på lägenheten...
 
Här ska vi nog kunna trivas! 
 

Äntligen i Miami!

Det har varit en helt otrolig dag i Miami så här långt. Igår fick vi bo på vandrarhem en natt, då vi inte fått lägenheten än. Standarden där ganska dålig, med trasiga hissar, trasigt kakel i duschen och ostädat rum. Skulle vår lägenhet ha denna standard också?
Nu är vi på väg till Brickell, där vi ska bo. Vi har fått höra att det är ett rikemansställe, med en rik, hälsosam och välklädd befolkning. Väl i området fick vi svar på tal, alla här är hälsofreaks, man ser joggare ute hela tiden, samt kostymnissar pratandes i telefon. Helt perfekt för oss!