miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Geocaching!

Idag har vi hängt med trevliga amerikanare Nav, Jared och Jenny! Mysig middag tillsammans på Vapiano men framför allt, ÄVENTYR! Idag har vi klurat ledtrådar, följt gps och letat efter geocaches. Med andra ord, vi har geocachat. Nu undrar ni såklart, vad är det?

Geocaching är ett sammansatt amerikanskt ord som består av GEO som betyder jord, och CACHING från det engelska ordet cache som betyder gömställe. En svensk översättning av geocaching är svår, men en kan vara "Skattjakt-med-GPS".

Geocaching passar alla som äger en bärbar GPS-enhet, exempelvis en mobiltelefon . Det är en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så noggranna koordinaterna som möjligt till gömman publiceras på en hemsida, ibland tillsammans med ledtrådar. Intresserade kan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga.
Man kan ta ett föremål från geocachen, men endast om man lämnar ett nytt föremål i utbyte. Dessa föremål kallas bytessaker. En bra riktlinje är att alltid lämna någon av minst samma värde som det man tar.
Ibland utvidgas cachen till en så kallad multicache, där man måste besöka flera olika gömställen på vägen till slutmålet. 

Vi lyckades hitta en geocache idag, och vi skrev upp våra namn på listan! Vi har mao klarat vår första! Tack trevliga amerikanare för en kul kväll! Hugo, nu är du minsann avundsjuk, va? 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: