miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time!!!

Idag är det American Dinner onsdag. Idag provade vi något nytt! Vi bestämde oss för att prova Amerikansk snabbmat! För att det inte skulle bli standardhamburgare, så satsade vi på något annorlunda som inte finns i Sverige! Det blev Taco bell till huvudrätt och efterrätt från Dunkin' Donuts.
Taco Bell är en snabbmatskedja som serverar mat som vi är vana som Santa maria, med tacoköttfärs, kyckling eller bara grönsaker i hårda tacoskal eller som burrito. Alternativen är många och priset lågt (15 spänn för en taco med läsk och chips)! Vi landade tillslut på ett combomeal och en dubbel-taco.
 
I en burrito/taco fanns köttfärs, gräddfil, grönsaker och ost. Bilden ovan är Fridas meny med en dubbeltaco! Väldigt likt en vanlig Svensson-taco. Maten var så pass kladdig som man förväntade sig, den skulle ha svårt att slå som restaurang i Sverige. Detta då jag tror att svenskars kladdgräns för snabbmat går vid McDonald's. Det är av samma anledning KFC inte funkar i Skandinavien. Maten var god och mättande och kom med en för stor läsk på 0.9 liter!
Totalbetyget blir 3 av 5 (1,5 enligt Frida...)
Efterrätten köpte vi på Dunkin Donuts på vägen hem. Vi slog på stort och hade inte den nyttigast dagen i veckan. Ett halvt dussin munkar med varierande smak gick ner oväntat snabbt! Dunkin Donuts säljer även lättare mat och blaskigt kaffe (Jag kan dricka det utan problem, det säger det mesta...). Kaffet kommer i samma storlekar som läsk på snabbmatsrestaurangerna, en halvliter och uppåt! Man måste i princip dricka 3 liter för att få i sig lika mkt koffein som från svenskt kaffe.
Tillbaka till donutsen, vi hade smakerna oreo, original, choklad (övre raden), vanilj, jordgubb och blåbär (nedre raden)... (från vänster i bilden). Blåbär var godast, nog chans till att det var riktiga blåbär i dessa. Betyget blir högt på grund av det riktigt amerikanska i att äta donuts, samt att de var precis som förväntat: socker och fett tillsammans! Betyg i siffra: 4 av 5
 
Vad vill ni att vi testar för amerikanskt? Jag vet att ni har idéer och fantasier! Slå till! :)
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Mumso
skriven :

Nej. Det där va inget i min smak! Bra att ni tester så vi får veta vad vi ska äta när vi kommer till er och hälsar på!

2 Anonym
skriven :

Billigt värre, vill ha i Sverige! :)

3 Mamma
skriven :

Tips på amerikanska maträtter, erhållna från jobbarkompisar idag runt lunchbordet.
Alligator-kött, potatis- och mashmallows-gratäng, burgare med friterad krabba, ostsås med svarta bönor. Kan detta va något tro?