miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American dinner time, yeah!

Vi har alla väntat på nya kulinariska amerikanska äventyr! Och vi ska leverera! Kvällens kombo: Campbell Condensed Soup och Peanutbutter Oreos.
Campbell's Soup började sin sopptillverkning så tidigt som 1869 och är idag ett stort internationellt företag! De har sina fingrar med i spelet i lite allt möjligt idag, de äger bland annat Blå Band, Varma koppen och Bong (buljongföretag). Så de flesta av oss har nog varit i kontakt med dem på något sätt.
Men idag var det då sopporna som ska upp till bevis. Frida och jag valde en soppa var. Frida tog Cream of mushrooms och jag Beans and bacon. Cream of mushroom var betydligt godare än den såg ut. Smakade som champinjonsoppa brukar göra. Krämigheten var väl något tveksam, någon för frånvarande. 
Beans and bacon hade ett trevligt utseende. Soppan hade rikligt med bönor men inte så mycket bacon. Soppan hade god men något enformig smak. Ett stort plus med sopporna är priset! Fridas soppa kostade en dollar och min 1,6. så totalt 2,6 dollar för att mätta oss båda! Det är typ 15 kronor =)
Slutbetyget blir 3 av 5! Bra men inte otrolig!
Då var det dags för efterrätten, kexen och såklart ett glas mjölk. Vi har sagt att vi inte ska äta kakor, men detta är ju som sagt amerikanskt och mycket svårt att hitta i Sverige. Oreos är Ballerina för amerikaner, Kidsen här är beroende av denna sockerproppade kaka. De har den normala modellen 2 chokladkex med vaniljfyllning emellan. Jag är ointresserad av att ta konflikten om ballerina/oreo är en kaka eller ett kex. (Blandar därför friskt!) Mörka choklad kex som vanliga oreos med jordnötsmörsklet i mitten.
Smakade mycket jordnötssmör så tycker man om det faller nog de här en i smaken. Frida och jag var oänse om betyget. Jag ger 2 av 5 medan Frida sa att det var värt 4 av 5, så slutbetyget blir helt enkelt 3 mycket beroende på hur mycket man gillar jordnötsmör.
Detta gång blev vi tipsade om dessa underbara kakor. Tack så mycket för tipset, Sara! Alla ni andra som har idéer och vill hjälpa oss i att finna den bästa, dummaste, konstigaste eller godaste amerikanska maträtten, tveka inte att tipsa oss! :)
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Mumso
skriven :

Har ni provat gratäng med potatis och mash mallows än? eller alligatorkött eller hamburgare med krabba?

2 Katja
skriven :

Smarrigt!

Jag vill se lite Desperate Housewives-mat:
http://www.bakespace.com/recipes/detail/Orange-Blossom-Muffins:-Desperate-Housewives/29706/

Eller
http://www.bakespace.com/recipes/detail/Katherine%27s-Lemon-Meringue-Pie%3A-Desperate-Housewives/29534/