miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time

Idag är det onsdag igen. Jippie, tänker vi varje gång. Nu får vi äntligen äta massa socker, fett, olja, friterat och allt annat som Amerika har att erbjuda. Förra veckan var det Tacobell och amerikansk snabbmat. Idag blev det något minst lika amerikanskt och fettigt. 
Varmrätt: Pigs in blankets med loaded potato skins
Förklaringen citerar Wikipedia:
Pigs in blankets - "Korv inlindad i pannkaka som är ugnsbakad. Serveras ofta som en appetizer eller tillsammans med andra småmaträtter som varmrätt. I USA och Canada serveras Pigs in blankets ofta på cocktailpartyn som tilltugg tillsammans med senap eller aioli sås".
Loaded potato skins - "Speciellt i Amerika bakar man potatisen i ugn och tar sedan ut innehållet i dem för att spara skalet. Där lägger man sedan ost, smör och bacon och värmer det i ugnen igen, för att äta det som snacks eller del i en varmrätt."
Omdöme: Enligt mig var Pigs in blankets bara för söta och feta. Själva looken som glass på glasspinne ger inte mig suget att äta dem. Korv och pannkaka passar inte ihop bara, så är det. Men något som måste provas. Johan gillade inte heller detta, dock har han ett tips till amerikanarna att förbättra rätten: kryddigare korv med mer matigare pannkaka runt istället. Det hade nog varit godare...
Loaded potato skins var förvånansvärt goda. Att lägga ost i potatis passar faktiskt bra, även tillsammans med bacon. Här har amerikanarna tänkt till! Krispigt och gott, något jag kan tänka mig att äta igen.  
Betyg: 3 av 5
Efterrätt: Ben 'n'Jerrys S'mores
Alla vet vad B&J smakar. Idag provar vi den hederliga amerikanska glassen, som förmodligen alla svenskar har smakat någon gång. Här finns dubbelt så många smaker till halva priset. Vi valde sorten S'mores (chocolate icecream with fudge chunks, toasted marshmallows and graham cracker swirls".
Glassen var mycket godare än Chocolate Therapy B&J som vi åt förra veckan. Väldigt mastig, Frida klarade bara av några skedar. Johan tyckte glassen satt halvt smäckad, alltså bra men inte den bästa han ätit. 
Betyg: 4 av 5
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: