miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Vad äter kubaner?

Den kubanska matkulturen är intressant. Vi har två kubaner i vårt labb, som är helt underbara! De bjuder oss ofta på mat på jobbet och har alltid med massa konstiga frukter eller godsaker som vi får smaka. Det kan vara allt från konstiga frukter till stora köttgrytor. Kubansk mat är inte alls som amerikansk, sällan friterat, hellre vatten som vätska (än olja eller grädde) i maten, ofta grytor samt hemmagjorda fruktsnacks. Det bästa hittills som Marta tagit med är följande: 
 
Mamey: En frukt stor som en melon med en stor kärna i mitten. Konsistensen är som mogen avocado men smaken som söt tuttifrutti! Ungefär som en söt grapefrukt. Den starka smaken på frukten var väldigt god. Vi var 3 som delade på en hel, visst var vi mätta efter lunchen! 
 
Chicharitas - Plantain Chips: Torkade och saltade bananchips. Inte vanliga bananer såklart, utan kubanska matbananer. Torkas i ugn och saltas. Hemmagjort är godast! Mycket bättre än de svenska bananchipsen som är för söta och för tjocka. Smakade precis som potatischips! Man känner sig nyttig om man äter dessa! Helt klart hur goda som helst! 
Okra: Denna gurkaktiga frukt gav en touch av tropik till soppan som vi fick. Liknar gurka såväl på utsidan som på insidan, med många frön. Liknar paprika i konsistens och smakar härligt! Fröna går även dom att äta! Denna frukt serverades med köttgryta. 
 
 
Och vinnaren - den godaste kubanska frukten - är...... 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: