miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Närkontakt med delfiner, späckhuggare och sjölejon!

En helt underbar dag på Miami Seaquarium! 
Frida har pratat sååå mycket om att simma med delfiner sen Miami kom på tal som ort för projektarbetet. Idag var det äntligen dax. Lite spontat ringde vi och bokade plats på "Dolphin Odyssey" idag och det fanns som tur var några platser kvar! Lättade åkte vi ut mot Key Biscayne och Miami Seaquarium, endast 4 busshållplatser från vår lägenhet.
Väl på plats på fick vi biljetter och karta. En inte allt för stor undervattenspark med allt tänkbart roligt som kan tänkas finnas i och nära vatten (samt några "rådjur" tillsammans med leguanerna, som vi inte förstod varför de fanns där).Mycket handlade om att titta på shower med olika djur och att titta på djur i något för små inhängnader. Allt kändes mycket amerikanskt och putsat. 
 
Dagens top 3 var:
Plats tre kom sjölejonteatern! Mycket tack vare att det var mycket bättre än vi vågat hoppats på! Är sjölejon lika smarta som delfiner, kan de göra ett lika bra jobb? Sjölejon och sälar gick på händer, sprutade vatten och jagade miljötjuvar med håv. De spankade tjejer på rumpan och åkte rutschkana. Överraskande och roligt för alla åldrar.
 
Plats två kom späckhuggar-showen! Allt jag hört om späckhuggare tidigare är att de är farliga, äter säl och sjölejon och att tränare dör i shower med dessa 10 tons bestar. De var stora, RUSKIGT stora. Innan showen gavs en varning ut i högtalarsystemet om att risk att bli dygnsur fanns på rad 1 till 6... det talade sanning. Vi satt på rad 7... Det är något speciellt att se vidundret hoppa upp helt i vattnet för att landa med full kraft och skvätta överallt! Mäktigt!
Dagens höjdpunkt var det mycket nära mötet med delfiner. Frida och jag fick på oss våtdräkt och en lite introduktion om hur man ska vara i närhet av en delfin. I poolen fick vi träffa den 2 år gamla busiga delfinen Cobolt. Han visade konster och lät sig kelas med. Vi fick även chansen att åka med hållandes i ryggfenan. Frida hade ett konstant leende på läpparna och glimt i ögat, underbart att se. Man kunde helt enkelt inte låta bli att tycka om dessa fina djur. Duktigt och trevlig tränare dessutom! Ett sådant underbart och smart djur, som är så sjukt likt människan! Helt och håller underbart!
 
Dagens bubblare:
Gigantiska havssköldpaddan som regelbundet gick upp över ytan för att köra kaffekokaren. Han hade klarat av ta baddaren utan problem! Vi blev först lite förundrade när vi såg sköldpaddan gnida sig mot en trädgren, precis som om den kliade sig. Men faktiskt, för er som inte visste, sköldpaddor har full känsel i HELA sitt skal! :)
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Gun Britt
skriven :

Vilken häftig dag ni hade där! Vad kul!

Svar: Det var underbart! Det var kul att se Frida så glad! /Johan
Frida Starck Härlin