miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Kinesiskt nyårsfirande med Hugo!

Det kinesiska nyåret 2013 infaller den 10 februari, och då övergår drakens år till ormens år. Det kinesiska nyåret är en riktig familjehögtid i Kina. Alla som kan försöker åka hem till sina föräldrar och familj för att träffa nära och kära. Familjemiddagen på nyårsafton är den viktigaste händelsen på nyåret. Man äter minst en fiskrätt, eftersom ordet ”fisk” uttalas likadant som ”överflöd”.

Vi vet att Hugo är fascinerad av Kina och dess kultur, därför för att välkomna honom tog vi med honom på eventet Chinese New Years Celebration på Miami University. Trevliga studenter, kinesiska lekar och tävlingar och gratis mat/glass och dryck. Varför inte? 
Gratis mat/dryck/glass fick man om man lyckades kasta 2/5 ärtpåsar i ett hål, kasta ner 2/10 flaskor med tennisboll, plocka 15 pingisbollar med kinapinnar på 30 sekunder eller kasta 2/5 ringar på flaskor. Bra som vi är, lyckades vi med det. Det bjöds på Bautzi, Bubble Tea, Dumplings och Pearls.
Bubble Tea är den oranga drycken nedan, innehåller pearls (ngn sorts gelegodis som smakar hallon). Den köttinnehållande pirogen på tallriken till höger är Bautzi, smakar precis som söt pirog. Dumplings är de små tortellinisarna som smakade chili!
 
Folk jonglerade med 7 bollar, kastade eld på ringar, dansade traditionell kinesisk dans med drakar, rockade med 10 rockringar mm. Kul att se!
Att notera: Vår grannprofessor på labbet, uppåt 70 år, var en av dem som jonglerade med eldkäglor i showen. Han längst bort på bilden med långt skägg. Hur mycket tid har han egentligen att öva jonglering? 
En trevlig kväll helt enkelt!
Happy New Year!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: