miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Jippie, kul med hoppande grodor!

Denna dag har gett oss många lärdomar. Labbarbete från 9-18 idag med många skratt, men även frustration. Dagen började med att vi centrifugerade sönder ett av våra viktigaste prover, så att vi var tvungna att använda 6 h till att göra ett nytt. Suck suck, men nu är vi experter på metoden att framställa DNA, alltså PCR och sekvensering (för er intresserade). Johan blev inte fullt så glad över detta, som ni kan se, han fick skriva om allt.
Vi har ägnat många timmar till att försöka föra in en 5 mikrometer tjock pipett i ett grodägg på runt 1 millimeter. Det är svårt, men väldigt roligt när man lyckas. Titta på bilder och se, det är inte så lätt som det ser ut. Man får vara extremt noggrann när man styr mikroskopet och apparaten. 
 
Men det roligaste och mest spännande var att möta vår äggproducerande vän, hon som ger oss alla våra ägg till våra experiment. Jag fick till och med klappa henne som tack. Visst är hon söt?
Nu ska vi ta helg! Inget mer labbande. Vi ska göra roliga utflykter varje helg har vi lovat. Tipsa oss gärna om vad ni vill se! Ha en trevlig fredag!
Sov gott (till er i Sverige som förmodligen just i nuet är på väg hem från krogen).
 
OCH KOMMENTERA! :)
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lennart
skriven :

Oj vad pluttigt det ser ut. Hade varit bra om bilderna hade någon mätsticka eller något så man kan se hur litet det egentligen är. Vad är det för förstoring på mikroskopbilden?

Svar: Ska tänka på det nästa gång jag tar bilder. Ska kolla upp förstoringen, tror det är 100x..
Frida Starck Härlin

2 Anonym
skriven :

Finns det grodor på er labb som ger er äggen? Vad smart i så fall!

Svar: Grannlabbet föder upp grodor för äggens skull, både till sig själva och till oss!
Frida Starck Härlin