miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Dykcertifikat, jippie!

Idag har vi dykt de två sista tillfällena innan vi fick vårt dykcertifikat. Första dyket på förmiddagen gjordes ner till ett vrak, ett stort skepp på 20 meters djup. Såg ut som en vikinglinefärja fast övervuxen av koraller och liiiite mer nedgånget. Vi såg många fiskar och kräftor, men tyvärr inte lika många fiskar som vi såg igår. Igår var vi långt bort från kusten, därför såg vi mer djur och växter. En cool spanjor tog bilder på oss i dykarutrustning, bilderna kommer sen! Här nedan visas bara bild på sjösjuka Frida på väg mot andra dykstället.
Andra dyket gjordes på eftermiddagen till ett korallrev på 10 meters djup. Här hade vi våra sista tester innan vi blev certifierade, bland annat att man ska kunna ta av sig masken och syrgastubsregulatorn och sen sätta på sig dessa igen, på 10 meters djup. Det var lite läskigt, men kul! Här såg vi massa fiskar och såklart den fina spiny lobstern! Bland annat alla nedanstående, förutom sköldpaddan! Vi säg även all växtlighet ni kan hitta på nedanstående bild!
 
För att fira vårt certifikat gick vi på restaurang och åt efter dykningen. Bredvid oss satt bara spanjorer och en bolivian och pratade massa spanska med bartendern. Till en början pratade vi engelska med varandra, men efter ett tag började vi sakta att gå över till svenska språket. Helt plötsligt hör vi en klockren skånska ropa till oss "Hörrni, vad trevligt att höra svenskar!". Vi vänder oss om, men ser ingen som kan tyckas vara svensk, så vi fortsätter äta. Sedan kommer bolivianen fram och hälsar. Han var tydligen helsvensk... 
Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans med vår nyvunna vän, Jorge från Malmö, som hade tappat sitt pass på flyget hit, var på väg till Bolivia för att träffa sin familj, och nu fick 3 dagar i Miami för att vänta på att få sitt tillfälliga pass. Stackars honom, vilket öde, fast i Miami, på Miami beach. Det är ett under att de släppte in honom i landet dock, han hade ju inget pass...
 
Hugo kom till Miami beach på eftermiddagen och mötte upp oss. Det var trevligt, Hugo har nämligen varit sjuk de senaste 4 dagarna mest bara sovit och varit i lägenheten. Vi passade på att hänga med Jorge på stranden samt att äta på colombiansk restaurang, där Jorge såklart fick lära oss hur man äter bolivianskt. Det blev en stek för min del, med någon sorts underbart god dricka, öl blandat med colombiansk läsk. Refajo hette den! Den ska ni pröva. Jag gillar inte öl, men den är så perfekt läskande och söt men ändå mild! 
 
So long for now! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: