miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

Andas under vatten, går det?

Idag har vi tagit oss modet att starta en tre dagars Open Water Diving Course här i Miami. Det kändes spännande men läskigt att idag för första gången få känna hur det är att kunna andas på 4 meters djup och att kunna hantera syrgastuber, fenor och våtdräkt. 
Dagen började redan klockan halv åtta med upprop och genomgång för dagen. Vi var 5 stycken i vår grupp med en dykinstruktör; en 60-årig lite grövre man, en 30-årig smal kille, pratglad 40-åring, Johan och jag. Allt började med att pröva ut/packa sin hyrda utrustning från Dykklubben för att sedan åka bil till en stor 4 meter djup/10 meter lång pool på Miami beach. Såklart skulle vi inte börja dyka i havet, vi måste lära oss först i en pool.
Förmiddagens 3.5 timmars vattenpass ägnades åt diverse träning på att hantera utrustningen. Under vattenytan lärde vi oss att rensa masken från vatten, att ge någon nödställd syre, kunna hantera om man tappar masken/snorkeln/syrgastuben/munregulatorn samt lärde oss att reglera om man ska vara flytande vid ytan, svävande och neutral i vattnet eller ha tyngd på botten. Vi stod i en ring, alla fick varsin tur att göra varje övning. Jätteroligt att vara i vattnet så länge, men lite kallt! 
Det är en jättecool känsla att kunna andas under vatten! Man känner sig som en fisk, ingen rörelse är omöjlig och du kan röra dig i alla dimensioner. Livet känns så härligt under vatten när man är svävande, tyngdlös! 
Morgondagens äventyr kommer bli helt underbart coolt!
Dagen avslutades med ett test på dagens kunskaper samt de kunskaper vi läst oss till i en bok vi fått, 250 sidor. Vi fick 100 frågor med svarsalternativ A B C D, där ett var rätt. Typiskt amerikanskt att ha 1X2-frågor. Det var mycket faktafrågor och säkerhetsfrågor om ett dyk. Fick man 100 % på provet så fick man gratis välja en T-shirt i butiken. Gissa vilka som fick 100%?! Jo, bara Johan och jag! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: