miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time

Idag var det dags igen. Som vanligt, varje onsdag testar vi något riktigt amerikanskt, något som har med detta land att göra. Förra veckan testade vi Fogo de Chão, en från början brasiliansk restaurang som endast finns i USA och Brasilien, där stilen är att bjuda på nygrillat kött på spjut ända framme vid bordet. Idag blev det en helt annat standard. 
Varmrätt - American Pancakes: 2 cm tjocka pannkakor gjorda med färdigpulver efter äkta amerikansk standard. Hur man än hällde ut den rinnande smeten i stekpannan blev de 2 cm tjocka, hur i hela friden?!  Konsistensen är som brödskivor, den liksom smular sönder. Såklart serverade med lönnsirap, men här även färska jordgubbar och grädde. Gott och snabbt!
Betyg: 3
Efterrätt - Shake'n'Bake Brownie: Supergod och enkel efterrätt. TIllsätt bara 1/2 cup vatten till denna flaska och skaka hårt i 45 sekunder. Häll sedan ut i en ugnspanna och grädda i 20 minuter. Smakar likt kladdkaka, enklare att göra och ingen disk efteråt. Dock känns lite fööör onyttigt att använda färdigmix, när man läser på innehållsförpackningen, massa smör och socker...
Betyg: 2
 
Vi laddar för nästa vecka, då vet man aldrig vad vi kommer testa. Tipsa oss om just din favoritmaträtt från Amerika! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: