miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time

Varje onsdag testar vi en varmrätt och en efterrätt/snacks, som ni kan vara med och välja!. Vi testar något som har med USA att göra eller som förknippas med USA och som finns här i Miami. Vi testar allt! Betyg ges på skala 1-5, där 5 är bäst.
Förra onsdagen testade vi: Fried chicken and soursweet rice, Jello
Så, vad har vi testat idag?!
 
Varmrätt: Mac and Cheese Bacon
Recept: Koka makaronerna (7 dl) med massor av olja (3 msk). Gör samtidigt en redning med extra mycket smör (100 g), mjöl (4 msk) och mjölk (5 dl). Ha i så mycket ost som möjligt i redningen, åtminstone 2 sorter (400 g). Blanda redning och makaroner. Krydda med salt och peppar, och muskotnöten som var för dyr. Garnering med lite nyttigheter (en tomat) och smörade brödsmulor (50 g smör + 3 skivor vitt bröd). In i ugnen 175 grader i 30 min.Lägg på förstekta bacon (1 pkt). Kaloribomben är klar! (Mycket ungefärligt recept)
Omdöme: Kändes som att koka tapetklister, vilket känns klibbigt och tjockt. Ätbart och gott, men man blir snabbt mätt. Smakar likt stuvade makaroner. Inget som vi kommer laga dagligen, men efter idag kommer vi ha matlådor för minst en vecka framåt. 
Betyg: 3 av 5.
Efterrätt: Key Lime Pie
Recept: Köp en färdiggjord paj av en duktig bagare på torget! Öppna paketet och lägg den på tallriken. Ät.
Omdöme: Konsistensen är som jellon förra onsdagen, dock är smaken betydligt bättre. Det finns i alla fall spår av riktig lime (i och med limeklyftan på toppen), inget mer än så. Grädden ger en god blandning av gele och tårtiknande konsistens. Bottnen är seg. Summering: Lite för mycket, inget vi vill äta igen.
Betyg: 2 av 5.
Trevlig onsdag! 
Kommentera om du har ngt bra tips på vad vi borde testa! Fördel är om det går att laga!
Sweet american dinner time!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: