miamioocytes.blogg.se

Här berättas om mitt trevliga halvår i Miami under våren 2013. Allt från farliga alligatorer, dykning på 30 meters djup, 8 h labbdagar och långa dagar på Miami Beach.

American Dinner Time

Det brukar ju vara onsdagar vi skriver om maten här i USA. Men nu har vi besök och då går allting lite långsammare än vad det brukar. Veckans mat är en ny typ av pizza CHICAGO DEEP DISH och POP TARTS!!!
Pizzan är i sann chicago-stil kallad deep dish pizza. För oss i sverige skulle vi nog kalla skapelsen för paj. Pizzan hade ganska tjock frasig botten och höga kanter. Inuti hade de stoppat mozzarella, tomatsås och pesto och någon annan ost! Den var riktigt god för att vara en fryspizza från affären. Jag skulle säga att färdig mat här i staterna ofta är väldigt god om man jämför med svensk färdigmat.
Mot New York-style pizza (halvtjock pizza) och tunn italiensk pizza så är nog fortfarande den italienska den att föredra! men pizza är aldrig fel oavsett modell.
Betyget blir 3,5 av 5, vilket är ett bra betyg!
Pop tarts är en konstighet som Johans bror Viktor föreslog att vi skulle prova. Det kan beskrivas som brödrostkaka med olika fyllning och glasyr! Man värmer den i brödrosten på lägsta temperatur för att få en varm nygräddad kaka. utseendemässigt ser den ut som en knäckemacka med glasyr och strössel!
Kakan var förvånandesvärt god men för söt. 
Betyget blir 3 av 5. Positivt för en sliskig kaka i typisk amerikansk stil.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: